Semizotu Salatası Tarifi

Semizotu Salatası

Domatesli Semizotu Salatası
Yoğurtsuz Semizotu Salatası
Semizotu Salatası Tarifleri 

Bazı yörelerimizde soğukluk olarak da bilinen semizotu, çok hafif bir sebze olduğu için uykuluk yemeği olarak da bilinir. (Uykuluk yemeği; uzun süren gecelerde yatsı namazından sonra yenilen hafif yemek.)

Mesane ve böbrek hastalıklarında idrar sökücü olarak etki gösterdiği, mukuslu yapısı nedeniyle mide asidine karşı bir önlem olarak tüketildiği bilinmektedir. kökeni orta-doğu ve Hindistandır.
Semizotunu satın alırken çiçeklenmemiş ve tohumlanmamış olanlarını almaya özen göstermelisiniz.
Biz, semizotu salatasını ya domatesli semizotu salatası olarak ya da yoğurtlu semizotu salatası olarak yaparız.  Bugün domatesli semizotu salatası tarifimizi paylaşacağız. Domatesli semizotu salatası et ve balık yemeklerinin yanına çok yakışır. Semizotu Omega 3 kaynağıdır ve kalp sağlığını korur onun için mutlaka sık sık tüketelim. Bu salata diyet yapanlar için de çok güzel bir tarif, sadece yağ ölçüsünü ayarlanması gerekebilir. Salatayı yaparken semizotunun sadece yapraklarını kullanacağız ve yaprakları semizotu saplarından ayıracağız.  Ayırdığımız semizotu saplarını atmıyoruz. Yarına bu saplarla yapılacak sürpriz bir tarifimiz var.

semizotu

Semizotu Salatası Malzemeleri
1  demet semizotu yaprakları (iyice yıkanmış, temizlenmiş)
1 adet domates
1 adet salatalık (doğranmış)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Deniz tuzu


Semizotu Salatası Nasıl Yapılır


Semizotu köklenerek toplandığı için kökleri çok topraklı ve çamurlu olur bundan dolayı önce topraklı kısımları kesip atalım. Daha sonra semizotu dallarını iyice yıkayalım ve süzüp kurutalım. Salatamızda yaprakları kullanacağız onun için saplardan yaprakları elimizle koparalım veya sıyıralım. Sapları atmıyoruz yarına bu saplarla yapılacak sürpriz bir tarifimiz var.  Salata kabımıza semizotu yapraklarını koyalım. domatesin kabuklarını soyup doğrayalım. Salatalığı da yıkayıp kabuğunu soyup doğrayalım. Semizotu yapraklarının üzerine domates, salatalık ve ince kıyılmış sarımsakları da ilave ettikten sonra sızma yağı gezdirelim, limon suyunu döküp deniz tuzunu serpelim. Biraz da tulum peyniri kırığı ve ceviz içi serperseniz tam bir diyet yemeği olabilir. 
Afiyet Olsun.

Yorumlar

  1. Ellerinize sağlık,çok sağlıklı ve güzel bir salata olmuş..Blogunuzu takibe aldım,banada beklerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz biz de sizin blogunuzu yakından takip ediyoruz. Sevgiler.

      Sil

Yorum Gönder

adsız, bağlantı ve reklam içeren yorumlar yayınlanmaz ve yanıtlanmaz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evde lahmacun hamuru ve lahmacun içi nasıl hazırlanır

Kahvaltılık Domates Sos Tarifi

Közlenmiş Patlıcan Konservesi

Yağlı Biber Turşusu

Evde siyah zeytin yapımı tarifi

Domatesli Biber Turşusu

Turşu Nasıl Yapılır

Karnıbahar Kızartması Tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

mürdüm eriği reçeli tarifi