patates püresi tarifi

patates püresi

kaşarlı patates püresi
patates püresi nasıl yapılır
Patates püresi tarifleri

Belki de patates püresi tarifi de paylaşılır mıymış diyebilirsiniz. Biz her şeyin başlangıcı ve bir ilki olduğunu düşünerek ve ilk defa yapacakların olduğunu varsayarak hareket ediyoruz ve tariflerimizi mümkün olduğu kadar hiç bilmeyenlere göre anlatmaya çalışıyoruz.
Biz, patates püresini kesinlikle sade olarak yapmayız. Bir de kesinlikle elektrikli çırpıcı veya blenderden geçirmeyiz. Çünkü o zaman ağdalaşıyor ve doğal lezzetinden uzaklaşıyor. Patatesi püre haline getirmek için rendelemek veya ezici ile ezmek yeterli. Bir de eğer tereyağı kullanmazsak süt yerine süt kreması, tereyağı kullanırsak da krema yerine süt kullanıyoruz. Bir de püreyi hiçbir zaman sade olarak yapmayız. Neyin yanında servis yapacağımıza bağlı olarak, ya mercan köşk, ada çayı, taze kekik, taze nane, biberiye, dereotu, maydanoz vs gibi aromatik otlarla, ya da tereyağında karamelize edilmiş kuru soğanla tatlandırırız. Bir de çok ince kıyılmış taze soğan yapraklarıyla da harika oluyor.



otlu patates püresi
aromatik otlar eşliğinde patates püresi

Patates püresi için
Malzemeler:4 kişilik
1/2 kg. patates
1/2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Muskat (ince rendelenmiş)
1 kahve kaşığı kurutulmuş adaçayı yaprağı (2-3 dakika sıcak suda bekletilmiş)

Patates püresi yapılışı

Adaçayını taze olarak bulabilirseniz çok ince kıyarak da kullanabilirsiniz. Patatesleri haşlayıp ılıkken soyalım (çünkü ılıkken ezmek daha kolay olur). Patates ezicisiyle eziniz veya ince rendeleyelim. Sos tavasında tereyağını eritelim. Ezdiğimiz patatesleri ekleyip sütle karıştırarak inceltelim. rendelediğimiz kaşar peynirini, tuzu, karabiberi, rendelenmiş muskat ve adaçayı yapraklarını da ekleyelim ve güzelce karıştıralım. Daha sonra kaşar peyniri iyice eriyip patatesle iyice karışıp homojen  hale gelinceye  kadar karıştıra karıştıra pişirelim.  Ana yemek tabaklarına eşit olarak paylaştırarak servisi tamamlayalım.

püre

Yorumlar

  1. Ben de hep aaynı şeyi söylüyorum basit tariflerimi verirken Sibelcim: Bizim bloglarımızı bilenler kadar bilmeyenler de izleyebilir, o nedenle biz her kesime hitap edecek tarifler verebiliriz.. Çok iyi etmişsin, mesela benim ölçüm yoktu, böylece öğrenmiş oldum patates püresiyle ilgili olarak:) Ellerine sağlık arkadaşım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Serap'cım. Sevgiler.

      Sil
  2. Ahh şu patatesin kalorisi olmasa hergün yapacağım, tarifin basiti olmaz. Gerçekten de blogları yemek yapmayı bilen bilmeyen takip ettiğ için, herşeyi paylaşmalıyız. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

adsız, bağlantı ve reklam içeren yorumlar yayınlanmaz ve yanıtlanmaz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evde lahmacun hamuru ve lahmacun içi nasıl hazırlanır

Kahvaltılık Domates Sos Tarifi

Közlenmiş Patlıcan Konservesi

Yağlı Biber Turşusu

Evde siyah zeytin yapımı tarifi

Domatesli Biber Turşusu

Turşu Nasıl Yapılır

Karnıbahar Kızartması Tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

mürdüm eriği reçeli tarifi