Tiramisu Tarifi

kedi dilli tiramisu
kolay tiramisu
tiramisu kreması

Tiramisu orjinalinde mascarpone peyniri ile yapılan bir İtalyan tatlısı. Kedidili (savayer bisküvi) ile yapılan bu tatlıyı mascarpone peyniri ile yapmayı tercih ediyoruz. Bulamadığımız zamanlarda mascarpone yerine labne peyniri kullandığımız oluyor. Bu kez kedidili bisküvilerin sade ve kakaolu karışımlı olanlarından aldık ve tatlımızı yaptık. Biz 22 cm çapında yuvarlak kelepçeli kalıp kullandık. Kare veya dikdörtgen kalıp da kullanabilirsiniz. Tiramisunun üzerine kakao serperken basit şablonlarla şekil verdik. 


kedi dilli tiramisu

kedidili bisküvi ile tiramisu 
kolay pasta tarifleri tiramisu

Tiramisu için malzemeler

1 paket kedidili bisküvi (savayer bisküvi)
1 su bardağı sıcak su
2 tatlı kaşığı nescafe
Birkaç damla acı badem aroması 
Kakao

Tiramisu kreması malzemeleri

2 su bardağı süt (500 ml)
250 gr mascarpone peyniri (labne peyniri)
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
1 limonun kabuğu rendesi




Tiramisunun üzerine kakao serperken şekil vermek isterseniz kağıdın üzerine beğenilen şekilleri çizip keselim. Biz kurabiye kalıpları ile kalp şeklinde şablonlar yaptık. Şekil vermek istemezseniz bu aşamayı geçelim.

Tiramisu nasıl yapılır

Tiramisu kremasını yapmak için bir tencereye sütü, toz şekeri ve unu koyalım. Unun topaklanmasına izin vermeden karıştırarak pişirelim. Kremanın pişmesine yakın limon kabuğu rendesini ilave edelim. Krema pişince soğuması için bir kenara alalım.
Bir su bardağı sıcak suda nescafeyi eritelim. Toz şekeri ilave edip karıştırıp ılımaya bırakalım. Bisküvileri ıslatacağımız kaba hazırladığımız kahveli karışımı dökelim. İsteğe bağlı olarak bir iki damla acıbadem aroması damlatalım. Uygun bir kabın tabanına bisküvilerin tek yüzünü ıslatarak dizelim. Bu arada kremanın içine mascarpone peynirini ilave edip çırpalım. Kremanın yarısını bisküvilerin üzerine dökelim. Bir sıra daha kahveyle ıslatılmış bisküvileri sıraladıktan sonra kremanın kalanını yaydıralım. Buzdolabında soğutalım.  






Servisten hemen önce şablonları bastırmadan pastanın üzerine yerleştirelim.










Kakaoyu çay süzgeci ile pastanın üzerine serpiştirelim. Bir maşa yardımı ile şablonları kremaya yapışık olmayan herhangi kısmından tutarak kaldıralım. Dilimleyerek servis yapalım. 
Afiyet Olsun.



tiramisu


Tiramisu
Hepsi Nefis

Yorumlar

  1. Merhabalar,
    Ellerinize sağlık nefissss....Bloğunuzu severek takip ediyorum. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  2. Çok şık bir sunum olmuş,yani hem mideye,hem de göze hitap ediyor,eşimin doğum gününde yapacağım tarifinizi,teşekkür ederim,sevgi ve saygılarımla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için teşekkür ederiz Ayşegül hanım..

      Sil

Yorum Gönder

adsız, bağlantı ve reklam içeren yorumlar yayınlanmaz ve yanıtlanmaz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evde lahmacun hamuru ve lahmacun içi nasıl hazırlanır

Kahvaltılık Domates Sos Tarifi

Közlenmiş Patlıcan Konservesi

Yağlı Biber Turşusu

Evde siyah zeytin yapımı tarifi

Domatesli Biber Turşusu

Turşu Nasıl Yapılır

Karnıbahar Kızartması Tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

mürdüm eriği reçeli tarifi