Közlenmiş Domates Çorbası

Közlenmiş Domates Çorbası Tarifi

Köz Domates Çorbası
Domates Çorbası
Domates Çorbası Tarifleri

Közlenmiş domates çorbası yaparken rio domates kullandık. Üstten pişiren salamander ızgarada közlenen domatesleri ikiye bölerek kabuklu kısımlarını üste getirdik. Közlendikten sonra kabuklarını soyması çok kolay oldu.  Domateslerin üzerine serpilen toz şeker domatesin ve soğanın karamelize olmasını sağlamanın yanı sıra domatesin asidini de dengeliyor. Aromatik ot olarak biz balkonumuzda on iki ay boyunca saksıda yetiştirdiğimiz biberiye ve mercanköşk kullanmayı tercih ettik. Karabiberin miktarını bol tutun çorbaya çok yakışıyor. Biz çorbada, hazır bulyon yerine ev yapımı et suyu kullandık ev yapımı tavuk suyu veya sebze suyu da kullanabilirsiniz.
Ev yapımı et suyu tarifine buradan,
Tavuk suyu tarifine buradan,
Sebze suyu tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


Közlenmiş domates çorbası için malzemeler
1 kg domates (rio domates)
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
2 dal taze biberiye
1 dal taze mercan köşk
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
Taze çekilmiş karabiber
Tuz
1 adet orta boy havuç (haşlanmış)
2 su bardağı et suyu


Közlenmiş domates çorbası nasıl yapılır

Domatesleri yıkayıp kurutalım. Uzunlamasına ikiye bölelim. Fırın tepsisine kabuklu kısmı üste gelecek şekilde dizelim. Soğanın kabuğunu soyup halka haline getirelim veya elma dilimi şeklinde doğrayıp tepsiye dizelim.  Taze biberiye ve mercanköşkü yıkayıp dalından sıyıralım ve domateslerin üzerine serpelim. Sarımsakları tepsiye ilave edelim. Üzerlerine zeytinyağını gezdirelim. Tuz, karabiber ve şekeri de serptikten salamander  ızgarada közleyelim. 






Domates ve soğanların üzeri kızarınca fırından çıkaralım. Domatesin kabuklarını üzerinden alalım. Kabuklar domatesin üzerinden çok kolay alınıyor. 








Közlenmiş bütün malzemeyi, bıraktığı suyla birlikte  tencereye koyalım et suyunu ve haşlanmış havucu dilimleyerek ilave edip on dakika  kaynatalım. Ocaktan alarak hand blender ile homojen hale getirdikten sonra birkaç dakika daha kaynatalım ve ateşten alarak sıcak olarak servis yapalım. Biz çorbayı keçi tulum peyniri ile servis yaptık siz sade veya arzu ettiğiniz peynirle servis yapabilirsiniz. 
Afiyet Olsun.


Yorumlar

  1. Mis gibi kokuyordur şimdi ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık. Nefis bir çorba olmuş...:)
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  3. Ben de olsam keçi tulum kullanırdım :) Bayılırım, ne değişik bir çorba bu böyle.. Köz patlıcanlısını görmüştüm ama bunu ilk defa görüyorum. Olur valla, nefis.. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

adsız, bağlantı ve reklam içeren yorumlar yayınlanmaz ve yanıtlanmaz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evde lahmacun hamuru ve lahmacun içi nasıl hazırlanır

Kahvaltılık Domates Sos Tarifi

Közlenmiş Patlıcan Konservesi

Yağlı Biber Turşusu

Evde siyah zeytin yapımı tarifi

Domatesli Biber Turşusu

Turşu Nasıl Yapılır

Karnıbahar Kızartması Tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

mürdüm eriği reçeli tarifi