elmalı rulo kurabiye

Elmalı Rulo Kurabiye Tarifi; 

Elmalı Kurabiye
Elmalı Rulo
Elmalı Kurabiye Hamuru

Elmalı tatlılar bizim evde çok seviliyor. Elma ile tarçının pişerken eve yayılan kokusu hepimizi mest ediyor. Elmalı rulo kurabiyeleri yapmak için önce elmalı kurabiye içini hazırlayıp pişiriyoruz. Kurabiye içi soğurken elmalı kurabiye hamurunu hazırlıyoruz. Hamurumuz buzdolabında dinlenirken fırını ısıtıyoruz ve fırın ısınırken elmalı rulo kurabiyelerimizi yapıyoruz. Fırın ısısı 180 derece olmalı. Pişme süresi de 20-25 dakika. Oldukça kısa sürede hazır oluyor. Elmalı rulo kurabiyeler çay saatleri için de çok güzel bir seçenek. Bu ölçüden bir fırın tepsisi kurabiye çıkıyor. Bu arada elma kabuklarını atmayıp ıhlamurla birlikte demlemeyi unutmayın ya da karanfil ve tarçın ilavesiyle güzel bir elma çayı da yapabilirsiniz.
Elmalı rulo kurabiye malzemeleri

Elmalı rulo kurabiye hamuru için malzemeler
150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
100 ml sıvıyağ
1 yumurta (oda sıcaklığında)
3 çorba kaşığı yoğurt (oda sıcaklığında)
4 çorba kaşığı pudra şekeri (şekerli sevenler için 6 çorba kaşığı)
4 su bardağı elenmiş un (200 ml lik bardakla ölçülecek)
1 paket karbonat (5 gr)
1 paket kabartma tozu

Elmalı rulo kurabiye içi malzemeleri
3 adet elma (rendelenmiş)
6 çorba kaşığı toz şeker
2 damla limon suyu
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için
Pudra şekeri



elmalı kurabiye yapılışı

Elmalı kurabiye içi hazırlamak için bir tavaya kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş elmaları koyalım. Toz şekeri de ilave edip ara sıra karıştırarak pişirelim. İki damla limon suyunu da koyup elmalar piştikten sonra ocağı söndürelim. (bu iş için beş dakika yetiyor) Ceviz ve tarçını ilave edip karıştıralım ve hazırladığımız içi bir kenarda bekletelim.
Elmalı kurabiye hamurunu hazırlamak için iki su bardağı unu karbonat ve kabartma tozu ile birlikte eleyelim. Ortasını havuz şeklinde açalım. Yumurta, pudra şekeri, yağ ve yoğurdu ilave edip kalan iki su bardağı unu da kademeli olarak ilave edip hamuru kulak memesi yumuşaklığı kıvamına gelene kadar yoğuralım. Hamurun durumuna göre un ilavesi yapabilirsiniz. Yumurtanın büyüklüğü, yoğurdun sulu olması gibi unsurlar un miktarındaki değişime neden olabiliyor. Biz 200 ml lik 4 su bardağı un kullandık. Hamuru buzdolabına koyup 15-20 dakika kadar dinlendirelim.
Fırını 180 derecede ısıtalım. Buzdolabından çıkardığımız hamuru  bezelere ayıralım. Bezeleri 15-20 cm çapında yarım cm kalınlığında açalım. 8 üçgen parçaya bölelim. Üçgenin geniş kısmına elmalı harçtan koyup kenarlarını kapatmadan rulo (sigara böreği) şeklinde saralım. Hazırladığınız elmalı kurabiye hamurundan farklı şeklerde elmalı kurabiyeler yapabilirsiniz. Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 20 dakika kadar pişirelim. Fırından çıkardığınız kurabiyelerin üzerine arzu ettiğiniz miktarda pudra şekeri serpiniz. Biz az şekerli sevdiğimiz için fazla abartmıyoruz. 
Afiyet Olsun.


Yorumlar

  1. Gerçi annem normal poğaça şeklinde yapardı ama aynen bu malzemeleri kullanarak nefis becerirdi bu elmalı kurabiyeyi. Bana nostalji yaptırdın canım, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Hakikaten hepsi nefis :) Çok severim....

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık,kurabiyelerin en klasiği...Ne güzel olur yanında sıcacık bir çayla :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

adsız, bağlantı ve reklam içeren yorumlar yayınlanmaz ve yanıtlanmaz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evde lahmacun hamuru ve lahmacun içi nasıl hazırlanır

Kahvaltılık Domates Sos Tarifi

Közlenmiş Patlıcan Konservesi

Yağlı Biber Turşusu

Evde siyah zeytin yapımı tarifi

Domatesli Biber Turşusu

Turşu Nasıl Yapılır

Karnıbahar Kızartması Tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

mürdüm eriği reçeli tarifi