Mercimek Çorbası - Kırmızı Mercimek Çorbası

Süzme Mercimek Çorbası Tarifi; 

Kırmızı Mercimek Çorbası
Mercimek Çorbası
Soslu Mercimek Çorbası
Lokanta Usulu Kırmızı Mercimek Çorbası

Mercimek Çorbası bizim evde çok sevilir. Kırmızı mercimekten yapılan süzme mercimek çorbası en sevdiğimiz çorbalardan biridir. Üzerine lokanta usulu bir sos ve sarımsaklı sirke (bizim tercihimiz) eşliğinde afiyetle yenir. Biz mercimek çorbasının içine çorbanın kıvamını artırması ve bağlayıcı olması için patates koyarız ve un kullanmayız. Ayrıca hafif şekerli tadıyla lezzet vermesi için havuç da ekleriz. Havuç aynı zamanda çorbaya renk de veriyor. Ayrıca pişmiş havucun çiğ havuca göre besleyici değerinin ve yararının daha fazla olduğunu öğrendikten sonra havucun yakışacağını düşündüğümüz bütün yemeklere havuç koyuyoruz. Kimyonu da unutmamak gerekiyor. Kimyon hem mercimeğe tat veriyor hem de bakliyatların aşırı gaz yapmasını önlüyor. Ev yapımı et suyu veya tavuk suyu ile lezzeti katmerlenen kolay ve nefis çorbamızın tarifine geçelim.


Kırmızı Mercimek Çorbası için Malzemeler

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet patates
8 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
1 fiske kimyon

Sos için malzemeler
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası


Süzme Kırmızı Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Mercimeği yıkayıp süzelim. Bir tencerede et suyunu kaynatalım. Havuç, soğan ve patatesin kabuklarını soyup kabaca doğrayalım. Kaynayan et suyuna sebzeleri ve mercimeği ilave edelim. Kimyonu da koyduktan sonra mercimekler iyice pişene kadar kaynatalım. İyice pişen mercimekleri blendırdan geçirelim. Karışımı tencereye alalım. Tuz, karabiber ve kıvamını ayarlamak gerekirse su ilave edip birkaç dakika kaynatalım.
Sos için küçük bir tavaya yağları koyalım. Yağda salçaları kavuralım. Az bir su ilave ederek kaynatalım. İsteğe bağlı kuru nane de koyabiliriz. Çorbanın üzerine hazırladığımız
sosu döküp, sarımsaklı sirke veya limon suyu ile birlikte servis edelim.
Afiyet Olsun.

Yorumlar

  1. Sibelcim; öncelikle hoşgeldin hayatım, özleştik hepimiz fena halde.. İlk fırsatta buluşalım inşallah :) Mercimek çorbasına ben un da patates de koymuyorum. Oransal olarak biraz kıvamlı olacak şekilde mercimek-su ikilisini ayarlıyorum. Koyuca olursa, dilediğimce sulandırıyorum. İki üç haftadır Karatay'cıyım, o nedenle patates de yasak zaten :))) Ama bu yöntemin çok kullanıldığını duydum, undan daha iyi ayrıca.. Ellerine sağlık canım arkadaşım..

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlık.Havalar soğuyunca evde hiç kimsenin hayır demediği bir çorba,kızarmış ekmekle de nefis gerçekten :) Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. En sevdiğimiz çorbadır, ben de patates ve hauç koyunca un koymam. Kış geceleri nasıl da afiyetle yenir.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

adsız, bağlantı ve reklam içeren yorumlar yayınlanmaz ve yanıtlanmaz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evde lahmacun hamuru ve lahmacun içi nasıl hazırlanır

Kahvaltılık Domates Sos Tarifi

Közlenmiş Patlıcan Konservesi

Yağlı Biber Turşusu

Evde siyah zeytin yapımı tarifi

Domatesli Biber Turşusu

Turşu Nasıl Yapılır

Karnıbahar Kızartması Tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

mürdüm eriği reçeli tarifi