Brokoli Salatası - Brokoli Tarator

Brokoli salatası
Brokoli tarator
Kuru domatesli brokoli salatası
Brokoli tarator
Brokoli salatası
Brokoli salatası yaparken en çok dikkat edilecek nokta brokoliyi haşlarken rengini korumak. Aslında bütün sebzeleri haşlarken rengini korumanın püf noktası aynı. Brokoliyi haşlarken de brokolileri kaynayan suya atmak gerekiyor. Soğuk suya atıp birlikte kaynatırsak rengi bozulur.  Kaynayan suya tuz atmayı unutmayalım. Brokolileri haşladıktan sonra şoklamak için geniş bir kaba buzlu su hazırlayalım ve haşlanmış brokolileri kaynayan sudan çıkarıp buzlu suda şoklayalım. Biz brokoli ( broccoli) salatası yaparken sadece yiyeceğimiz kadarını sosluyoruz. Artan brokoli çiçeklerini soslamadan saklama kabında buzdolabında bekletip tekrar yiyeceğimiz zaman sosluyoruz. Sosun içinde bekleyen brokolilerin limon veya sirkenin asidinden dolayı rengi değişiyor. Rengi sarıya dönen yumuşamış bir salata görünümünden  ziyade yemyeşil brokolilerle yapılmış bir salata çok daha güzel oluyor. Her sebzenin haşlama süresi farklıdır. Brokoliyi de çok fazla haşlayıp yumuşatmayın.
Brokoli salatasını biz bu kez kuru domates ile yaptık. Üzerine sarımsak ve turunç suyu ve sızma zeytinyağı ile nefis bir sos yapıp döktük. Hem sağlıklı hem de lezzetli bir salata oldu.

Brokoli tarator
Brokoli salatası
Malzemeleri
½ kg brokoli
1 tatlı kaşığı tuz
Kuru Domates
Domates 1 adet
Zeytin

Sos Malzemeleri
3 - 4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak dövülmüş
1 limonun suyu
Tuz
1 çay kaşığı kuru nane

Yapılışı
Kuru domatesleri tuzunu bırakıp yumuşaması için bir kase içerisinde ılık suda bekletelim. Brokolileri kaynayan tuzlu suda haşlayıp delikli kepçe yardımı ile soğuk suyun içine alalım. Brokoliler soğuduktan sonra süzdürerek servis tabağına alalım. Kuru domatesleri irice doğrayıp salataya ilave edelim. Sos malzemelerini karıştırp üzerine dökelim. Domates ve siyah zeytinle süsleyip servis edelim.
Afiyet Olsun

Brokoli Salatası Tarifi
Brokoli salatası nasıl yapılır

Yorumlar

  1. Brokolinin pişmemiş hali bile bu kadar güzel bir yeşil değil,insan yemeye kıyamaz :) Kuru domatesi ben de çok seviyor ve salatalara yakıştırıyorum,eline sağlık Sibel'ciğim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

adsız, bağlantı ve reklam içeren yorumlar yayınlanmaz ve yanıtlanmaz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evde lahmacun hamuru ve lahmacun içi nasıl hazırlanır

Kahvaltılık Domates Sos Tarifi

Közlenmiş Patlıcan Konservesi

Yağlı Biber Turşusu

Evde siyah zeytin yapımı tarifi

Domatesli Biber Turşusu

Turşu Nasıl Yapılır

Karnıbahar Kızartması Tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

mürdüm eriği reçeli tarifi