Dondurulmuş Kalamar Tava

Dondurulmuş kalamar tava tarifi

Dondurulmuş kalamar nasıl yumuşatılır
Dondurulmuş kalamar nasıl kızartılır

Kalamar mevsimi değilse de dondurulmuş kalamar ile her zaman kalamar tava yapabilirsiniz. Kalamar ayıklamak istemeyenler de bu seçenekten yararlanabilirler. Gerçi semt balıkçıları da kalamarı temizleyerek satıyorlar, ama meraklıları kalamarı tüm olarak alıp kendi tarzlarına göre hazırlayabiliyorlar. Kalamar kızartmasının çıtır çıtır olması için buzdolabında soğutulmuş kızartma hamuruna batırıp da kızartırsanız nefis olur.
Öncelikle dondurulmuş kalamarları bir gün önceden derin dondurucudan çıkarıp çözülmeleri için buzdolabına almalıyız. Çünkü dondurulmuş gıdalarda, sağlıklı olması ve bakteri üremesine izin verilmemesi için dondurma işleminin mümkün olan en kısa sürede, buzunu çözdürme işleminin de donma ısısına yakın derecede ve uzun sürede yapılması gerekiyor. Bu nedenle çözdürme işleminin oda ısısında veya başka yöntemlerle değil buzdolabına alarak yapılması en sağlıklısı.
kalamar tava
dondurulmuş kalamar ile kalamar tava
Malzemeleri
Dondurulmuş Kalamarı Yumuşatmak için
500 gr dondurulmuş kalamar
1 şişe maden suyu (200 ml)
½ su bardağı süt (125 ml)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker

Kızartma Hamuru için
6-7 çorba kaşığı beyaz un
200 ml maden suyu (1 şişe)
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 çorba kaşığı un
Kızartma yağı

kalamar tava yapılışı

Buzunu çözdürdüğümüz kalamarları güzelce yıkayalım. Maden suyu, süt ve şekeri ilave edip karıştıralım. Marine ettiğimiz kalamarı buzdolabında akşamdan sabaha kadar bekletelim. Toplamda on iki saat bekletilmesi uygundur. Zaman ayarlamasını herkes kendine göre yapabilir. Kızartma hamuru için büyükçe bir kasede 2 adet yumurtayı çırpalım. 6 çorba kaşığı unu ekleyip çırpmaya devam edelim.  Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra maden suyunu da ekleyelim, yavaşça karıştıralım ve bozadan biraz daha koyu bir kıvamda hamur elde edelim. Kızartma hamurunu buzdolabında 1-2 saat kadar bekletelim ki kızartmamız çıtır-çıtır olsun. Bir tavada yağı kızdıralım. Yumuşaması için beklettiğimiz kalamarları marinattan alalım ve kağıt havlu arasında kurutalım. Üç çorba kaşığı un ile harmanlayarak unlayalım ve fazla unları silkeleyelim. Unlanmış kalamarları soğuk kızartma hamuruna iyice batırıp çıkardıktan sonra kızgın yağa atarak kızartalım.  Kalamarların tamamını yağa attıktan sonra ocağın altını kısalım ve her tarafı kızarana kadar bekleyelim . Servis tabağına kağıt havlu serip kalamarların fazla yağını aldıralım. Kalamar sosu eşliğinde servis edelim.
Afiyet Olsun.

Dondurulmuş kalamar tarifi
Dondurulmuş kalamar tava
Hepsi Nefis 

Yorumlar

  1. Özellikle eşim çok sever kalamar tavayı sık sık yaparım, az karbonat ve az pudra şekeri ile 30 dakika ovduktan sonra yumuşacık oluyor tavsiye ederim .
    İzlemeye aldım bana da beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumunuz için teşekkürler. sizin yönteminiz de mutlaka çok güzeldir.

      Sil

Yorum Gönder

adsız, bağlantı ve reklam içeren yorumlar yayınlanmaz ve yanıtlanmaz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evde lahmacun hamuru ve lahmacun içi nasıl hazırlanır

Kahvaltılık Domates Sos Tarifi

Közlenmiş Patlıcan Konservesi

Yağlı Biber Turşusu

Evde siyah zeytin yapımı tarifi

Domatesli Biber Turşusu

Turşu Nasıl Yapılır

Karnıbahar Kızartması Tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

mürdüm eriği reçeli tarifi