Kestane şekeri nasıl yapılır

Kestane şekeri tarifi

Kestane tatlısı
Bursa kestane şekeri
Ev yapımı kestane şekeri
Bugün evde kestane şekeri yapımını anlatacağım. Kestane şekerini oldum olası çok severim. Çocukluğumda Bursa’dan bir gelen olsa da kestane şekeri getiren olsa diye düşünürdüm. O zamanlar tek tek alüminyum folyolara sarılı kestane şekerleri çok kıymetliydi. Şimdilerde kolaylıkla bulunuyor. Bizim gibi ev yapımı ürünleri sevenler için de evde kestane şekeri yapmak hiç de zor değilmiş aslında. Ev yapımı kestane şekeri ile kestaneli sütlü tatlılar, kestaneli kek ve pasta en kolayı ve en lezzetlilerinden birisi de çikolata kaplı kestane şekeri yapabilirsiniz. Çikolata kaplı kestane şekeri yapmak için kestane şekerlerini eritilmiş çikolatanın içine batırmak yetiyor. Özellikle de bitter çikolata ile nefis oluyor. Evde kestane şekeri yaparken öncelikle kestanelerin çok taze olmasına dikkat etmeliyiz. Kestane çok kırılgan olduğu için hazırlık ve pişirme süreçlerinde dikkat etmemiz gerekir. Kestane şekerinin biraz aromatik olmasını istiyorsanız tarçın, karanfil veya vanilya ekleyebilirsiniz.
kestane tatlısı
kestane şekeri

Kestane şekeri yapımı


Malzemeler
1 kg kestane
1 kg toz şeker (5 cup) Daha az şekerli isterseniz 750 gr kullanabilirsiniz.
1 litre su
Kestane şekeri yapımı
Kestane şekeri yaparken öncelikle dış kabuklarının soyulup tüylü kısımların temizlenmesi gerekir. Kestanelerin tüylü kısımlarını soymak için üzerlerini örtecek kadar kaynar suda on beş dakika kadar bekletelim. 
Temizlenen kestaneleri beş dakika kadar çok kısık ateşte haşlayalım. Kaynatma esnasında kestanelerin parçalanmaması için ateş çok kısık olmalıdır. Haşlanmış kestaneleri süzerek başka bir tencereye alalım. Kestanelerin üzerine şeker ekleyelim. Şekerin üzerine suyu ekleyelim. Çok kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kaynatalım. Kestanelerin şurubu çekmesi için ertesi güne kadar buzdolabında bekletelim. Ertesi gün tekrar çok kısık ateşe oturtarak şurup iyice çekene kadar kaynatalım. Soğuduktan sonra saklayacağımız kaba alalım.
Afiyet Olsun.

Tarifin orijinalini www.mutfakgazetesi.com ‘dan alarak uyguladım ve çok güzel oldu. Tavsiye ederim.

Yorumlar

  1. bir defa denemiştim ama hüsranla sonuçlandı bir daha da cesaret edemedim.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Bir de bu tarifle deneyin. Sevgiler.

      Sil

Yorum Gönder

adsız, bağlantı ve reklam içeren yorumlar yayınlanmaz ve yanıtlanmaz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evde lahmacun hamuru ve lahmacun içi nasıl hazırlanır

Kahvaltılık Domates Sos Tarifi

Közlenmiş Patlıcan Konservesi

Yağlı Biber Turşusu

Evde siyah zeytin yapımı tarifi

Domatesli Biber Turşusu

Turşu Nasıl Yapılır

Karnıbahar Kızartması Tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

mürdüm eriği reçeli tarifi