Kıymalı Karnabahar Yemeği

Kıymalı karnabahar yemeği tarifi

Karnabahar yemeği tarifi
Karnabahar musakka
Kıymalı nohutlu karnabahar yemeği
Kıymalı karnabahar yemeği kış aylarında en sevdiğimiz yemeklerden birisi. Şu anda bu fotoğrafımda olmadığı için yazmadım ama çoğu zaman kıymalı karnabahar yemeğine bir avuç da nohut ekliyoruz çok yakışıyor. Karnabahar musakka olarak da bilinen kıymalı karnabahar yemeğinin yanına her zaman pirinç pilavı yapar ve yoğurt eşliğinde servis ederim. Karnabahar çiçeği güzel görüntüsü ile her zaman bizi cezbetmiştir. Karnabahar yemeği yaparken karnabaharın yeşil yapraklarını atmayın sebze çorbasında kullanabilirsiniz.
Biz kışın haftalık sebzemizi aldığımız zaman her sebzenin bir kısmını ayırır ve sebze çorbası yaparız. Böylece sebzelerin kökü sapı hiç atılmaz. Sadece sebze çorbası değil sebze suyu yapmak içinde değerlendiriyoruz. Ege’de karnabahar ve lahananın hasat sonrası toprakta kalan kökleri üzerinde çıkan filizlere cibez denir ve çok güzel salatası olur. Bundan sonraki tarifimiz belli oldu galiba. Karnabahar cibezi salatası.  Yine çok sevilen karnabahar yemeklerinden karnabahar kızartması yapmak isterseniz sodalı  karnabahar kızartması tarifimize de buradan ulaşabilirsiniz.



kıymalı karnabahar yemeği
kıymalı karnabahar yemeği






kıymalı karnabahar yemeği


kıymalı karnabahar yemeği
kıymalı karnabahar 


Malzemeler
1 kg karnabahar
300 gr kıyma
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 çorba kaşığı domates salçası
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
1 su bardağı sıcak su

Yapılışı

Karnabaharları yıkayıp çiçeklerini ayıralım. Havuçları halka halka doğrayalım. Soğanları küçük doğrayalım. Bir tavaya yağı koyalım ve yağ kızınca soğanları ekleyip kavuralım. Soğanlar kavrulunca kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edelim. Domates salçasını da ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Tuz ve karabiberi koyalım, bir su bardağı sıcak su koyup bir taşım kaynatalım. Sos kaynayınca tavayı bir kenara alalım. Karnıyarık tenceresi tarzı bir tencereye (pilav tenceresi de olabilir) karnabahar çiçeklerini ve havuçları ekleyip karıştıralım. Çiçeklerin üzerine hazırladığımız kıymalı sosu ekleyip karıştıralım ve pişirelim.
Afiyet Olsun.
Kıymalı karnabahar yemeği nasıl yapılır
Kıymalı karnabahar tarifi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evde lahmacun hamuru ve lahmacun içi nasıl hazırlanır

Kahvaltılık Domates Sos Tarifi

Közlenmiş Patlıcan Konservesi

Yağlı Biber Turşusu

Evde siyah zeytin yapımı tarifi

Domatesli Biber Turşusu

Turşu Nasıl Yapılır

Karnıbahar Kızartması Tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

mürdüm eriği reçeli tarifi