zeytinyağlı taze bakla

Zeytinyağlı taze bakla tarifi; 

Her türlü sebzeyi tam mevsiminde yemeyi seviyoruz. Mevsimi dışında yenen sebzeler çok yapay ve lezzetsiz geliyor insana. Baklanın da mevsimindeyiz. Hepsi su gibi taptaze. Hele bir de sakız bakla olursa zeytinyağlısının tadına doyum olmuyor.
Çocukluğumuzda burun kıvırdığımız lezzetler şimdi favorimiz oldu. Sizleri bilmem ama bu benim için böyle. Yağı alınmamış sarımsaklı süzme yoğurt ve kıyılmış dereotuyla birlikte baklanın lezzeti zirve yapıyor. Mevsimi geçmeden mümkün olduğunca çok yemek istiyor insan.

zeytinyağlı taze bakla
zeytinyağlı taze bakla
Baklalar kartlaşmaya başlayınca da iç baklayla farklı lezzetler ortaya çıkıyor ama onları paylaşmak için henüz erken. Tarife geçelim.

Zeytinyağlı taze bakla için; 



Malzemeler
1 kg. Taze bakla
1 demet taze soğan
1 limon suyu
1 demet dereotu (kıyılmış)
1 tatlı kaşığı şeker
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı un
500 gr. yoğurt
4 diş dövülmüş sarımsak


Taze bakla nasıl pişirilir?


Baklaları yıkayalım ve baş taraflarını keserek ayıklayalım. Taze soğanları yıkayıp temizliyoruz ve baklaların boyunda kesiyoruz. Tencerenin altına baklaları düzgün bir yelpaze şeklinde diziyoruz. Üzerine taze soğanları diziyoruz. Zeytinyağı, tuz ve şekeri ekledikten sonra çay bardağı su ve limon suyunun içinde unu karıştırıp baklaların üzerine döküyoruz. Kısık ateşte pişiriyoruz ve soğuduktan sonra tencerenin üzerine uygun bir servis tabağı kapatarak düzgün bir şekilde ters çeviriyoruz. Üzerlerine kıyılmış dereotunu serpiştiriyoruz. Keyfinize göre sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurtla servis yapıp afiyetle tüketiyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evde lahmacun hamuru ve lahmacun içi nasıl hazırlanır

Kahvaltılık Domates Sos Tarifi

Közlenmiş Patlıcan Konservesi

Yağlı Biber Turşusu

Evde siyah zeytin yapımı tarifi

Domatesli Biber Turşusu

Turşu Nasıl Yapılır

Karnıbahar Kızartması Tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

mürdüm eriği reçeli tarifi