Semizotu Yemeği

Semizotu Yemeği Tarifi

Semizotu yemeğini zeytinyağlı ve pirinçli olarak pişirdik. Bahçelerde kendiliğinden yetişen yabani semizotuna soğukluk da denir. Mayhoş tadı ile çok sevilen tarımı yapılan semizotunu satın alırken bitkinin tepesinde tohum ve çiçek olmamasına dikkat etmeliyiz.  Eğer çiçeklenme varsa onları kullanmayıp koparıp atmalıyız. Semizotunun yaprakları diri olmalıdır. Semizotunun daha çok dayanması için köklü satılmaktadır. Köklerinde toprak vardır ve dayanması için nemli tutulur. Kullanmadan önce topraklı kısımlarını keslim ve saplarıyla beraber iyice yıkadıktan sonra bir süre de sirkeli suda bekletelim. Biz semizotu yemeğine su koymuyoruz kendi suyunda pişiyor. Düşük kalorili semizotundan diyet menüleri hazırlarken de yararlanmak gerekir. Semizotu yemeğini kıymalı olarak da pişirebilirsiniz. Semizotunu çiğ olarak tüketmek isterseniz semizotunun yapraklarından salatası çok güzel olur. Salatayı yaparken oksitlenmemesi için yaprakları elle koparıp bıçak kullanmamalıyız.


Semizotunun saplarını ne yapacağım derseniz de çok güzel bir semizotu sapı taratoru tarifimiz var. Tarife  buradan ulaşabilirsiniz.
Semizotu yemeği için malzemeler
500 gr taze semizotu
1 büyük soğan
3 çorba kaşığı pirinç (yıkanmış)
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Semizotu yemeği nasıl yapılır


Semizotunu iyice yıkayıp suyunu süzdürelim. Sirkeli suda bekletelim. Kabaca doğrayalım. Bir tencerede zeytinyağını kızdıralım soğanları ilave edip sarartalım. Semizotunu ilave edelim. Yıkanmış süzülmüş pirinci ilave edelim ve tencerenin kapağını kapatıp yirmi dakika kadar pişirelim. Biz sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis ediyoruz. Çok lezzeti oluyor tavsiye ederiz. 
Afiyet Olsun.

Semizotunun Faydaları:

Omega-3 kaynağıdır.
Kalp sağlığını koruyucudur.
İdrar söktürücüdür. (Özellikle mesane rahatsızlıklarında faydalı)
Bağırsakları yumuşatır ve kabızlığı giderir.

Zeytinyağlı Semizotu Yemeği
Pirinçli Semizotu Yemeği
Semizotu Borani
Semiz Otu Yemekleri

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evde lahmacun hamuru ve lahmacun içi nasıl hazırlanır

Kahvaltılık Domates Sos Tarifi

Közlenmiş Patlıcan Konservesi

Yağlı Biber Turşusu

Evde siyah zeytin yapımı tarifi

Domatesli Biber Turşusu

Turşu Nasıl Yapılır

Karnıbahar Kızartması Tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

mürdüm eriği reçeli tarifi