acı badem kurabiyesi tarifi

Acıbadem kurabiyesi
Acı badem
Acı badem kurabiyesi nasıl yapılır
Kurabiye tarifleri
Kurabiyeler
Yapılması en kolay kurabiyedir desem abartmış olmam herhalde. Acı badem kurabiyesini çok kısa sürede hazırlayabiliyoruz. Pişmesi de hazırlanması kadar kısa süreli. Tek püf noktası kıvamını ve pişme süresini ayarlayabilmek. Yani ustalık isteyen tek kısmı burası. Kısacası doğru kıvam, doğru ısı ve doğru pişirme süresi. Ben tarifi tecrübelerime göre aktarıyorum ama ustalık zamanla kazanılıyor. Bir de her ne kadar teknolojik fırınlar kullanıyorsak da her evdeki fırın termostatları birebir aynı olmayabilir. Yani ısı ve zaman ayarları zaman içinde sınama yanılma yoluyla yerleşiyor. Demem o ki ilk denemenizde başarısız olsanız da yılmayın. İkinci üçüncü denemeden sonra mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz. Haydi kolay gelsin, afiyet olsun.

Malzemeler
200 gr. Badem tozu
200 gr pudra şekeri
2 yumurtanın beyazı

Acı badem kurabiyesi yapılışı
Fırını 200 dereceye ayarlayarak turbo modunda önceden kızdıralım. Malzemenin tamamını çukur bir kaba alarak bütün malzemeler birbirine iyice karışana kadar yoğuralım. Bu aşamada isteyenler daha aromatik olması için çay kaşığının ucuyla dövülmüş kakule de ekleyebilirler.
Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak şekil verelim ve yağlı kâğıt yerleştirdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim. Hamur toplarının üstüne kabuğu soyulmuş badem içi batıralım ve önceden ısıttığımız fırının orta katına yerleştirelim.
Kontrollü olarak 10-13 dakika arası pişiriyoruz. Tepsiyi fırından alarak soğumaya bırakıyoruz. Tam soğuduktan sonra kurabiyeleri kâğıttan ayırıyoruz ve afiyetle tüketiyoruz.
Yalnız kurabiyeler tam soğumadan kâğıttan ayırmaya çalışmıyoruz.
Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evde lahmacun hamuru ve lahmacun içi nasıl hazırlanır

Kahvaltılık Domates Sos Tarifi

Közlenmiş Patlıcan Konservesi

Yağlı Biber Turşusu

Evde siyah zeytin yapımı tarifi

Domatesli Biber Turşusu

Turşu Nasıl Yapılır

Karnıbahar Kızartması Tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

mürdüm eriği reçeli tarifi