soğan çorbası tarifi

Fransız soğan çorbası  



Soğana burun kıvıranların “soğanın çorbası da olur mu” dediklerini duyar gibiyim. Bütün önyargılarınızı bir kenara bırakın ve bu tarifi mutlaka deneyin derim. Denedikten sonra da “hayret hiç bu kadar lezzetli olabileceğini düşünmemiştim” diyeceğinizden eminim. Yeter ki tarifteki miktarlar ve hazırlama aşamalarına bire bir uyun.


soğan çorbası

Fransız mutfağının klasiklerinden olan soğan çorbasını ben sık sık yapıyorum ve ailece çok seviyoruz. Hatta çoğu zaman misafir sofralarımda da ikram ediyorum.
Malzemeler
4 adet büyük kuru soğan (piyaz doğranmış)
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı un
6 su bardağı et suyu
4 dilim baget ekmeği
Kaşar peyniri (rendelenmiş)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Bir adet defne yaprağı

Soğan çorbası yapılışı



Tereyağını, zeytinyağını da ekledikten orta boy bir tencerede kızdırın, piyaz doğranmış soğanları ekleyin ve karamelize olana kadar kısık ateşte kavurun. Karamelize olması uzun sürüyor üşenmeyin ve bunu yapın. Yani soğanın hepsinin sütlü kahve rengini alması gerekiyor. Harlı ateşte bunu kısa sürede hallederim demeyin çünkü aynı lezzeti yakalayamazsınız. Unu ilave ekleyin ve birlikte kavurmaya devam edin.
Daha sonra bir tahta kaşık ile karıştırarak yavaş yavaş kaynar durumdaki et suyunu ekleyin. Tuz, defne yaprağı ve karabiberi ekleyin.
Tencerenin kapağı kapalı olarak 30 dakika kadar orta ateşte kaynatın.
Diğer tarafta ekmek dilimleri üzerine rendelenmiş kaşar peynirini yerleştiriniz ve peynir eriyene kadar üstten ısıtmalı bir ızgarada kızartın.
Çorbayı tek kişilik kaselere aktarın ve her kâse çorba üzerine 1 dilim kızarmış peynirli ekmekten koyun ve sıcak sıcak servis yapın.
Eğer arzu ederseniz kâselerin üzerini kıyılmış Frenk maydanozu ile süsleyebilirsiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evde lahmacun hamuru ve lahmacun içi nasıl hazırlanır

Kahvaltılık Domates Sos Tarifi

Közlenmiş Patlıcan Konservesi

Yağlı Biber Turşusu

Evde siyah zeytin yapımı tarifi

Domatesli Biber Turşusu

Turşu Nasıl Yapılır

Karnıbahar Kızartması Tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

mürdüm eriği reçeli tarifi