kolay içli köfte tarifi

Kolay İçli Köfte

Tepside Kolay İçli Köfte Tarifi
Tepside İçli Köfte
Tepside Yalancı İçli Köfte
Sinide İçli Köfte

Kolay içli köfte tarifi ile kolay ve nefis tariflerimize devam ediyoruz. İçli köfte yapmak hem el becerisi hem de deneyim ister. Herkes yapamaz ama sevenleri çoktur. Kolay içli köfte yapmak için içli köfteyi aynı malzemelerle tepsiye döşüyoruz. Fırında pişiriyoruz ve afiyetle yiyoruz. Yalancı içli köfte de denilebilir ama kolay içli köfte demek daha uygun bizce. İçli köfte Arap mutfağına aittir ve Arapçada Kibbe olarak adlandırılır.
Güney ve Güneydoğu illerimizde sıkça yapılır ve çok sevilir. Bulgur hamur haline getirilir elde oyulur ve içi doldurulur. Haşlama ve kızartması yapılır. Antakya’da da daha uzun şekil verilerek yapılır ve oruk ya da oruk kebabı denir. Kolay içli köfteye Antakya çevresinde sini oruğu denmektedir.

içli köfte

Tepside kolay içli köfte için malzemeler:

İçli köftenin dışı için:
1 su bardağı köftelik esmer bulgur
150 gr kıyma
1 su bardağı kaynar su
1 yumurta
Tuz
Karabiber
Kimyon
1 çorba kaşığı biber salçası
İç malzemesi:
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet kuru soğan (küçük doğranmış)
400 gr dana ve kuzu karışık orta yağlı kıyma
1 çay bardağı ceviz içi (robotta çekilmiş)
½ çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı taze çekilmiş kimyon
Tuz

kolay içli köfte

Tepside Kolay İçli Köfte Nasıl Yapılır?

Büyük bir kasede bir su bardağı ince bulguru bir bardak kaynar su ile ıslatalım ve bulgurun yumuşaması için kasenin üzerini kapakla örtelim. Bir tavaya zeytinyağını koyup soğanları sarartalım. Kıymayı ilave edelim ve kıyma suyunu bırakana kadar kavuralım. Baharatları, maydanozu ve cevizleri ilave edip karıştırıp ocağı söndürelim.
Bu arada fırını 250 derecede ısıtalım. Islattığımız bulgura salça, yumurta, 150 gr kıyma ve baharatları ilave edip iyice yoğuralım. Macun kıvamına gelince ikiye bölelim.25x30 cm büyüklüğünde bir tepsinin tabanını yağlayalım. Yoğurup ikiye ayırdığımız hamurun bir parçasını tepsinin tabanına düzgünce bastırarak eşit bir şekilde yayalım. Üzerine kavrulmuş cevizli harcımızı yayalım. Bulgurun diğer yarısını, mutfak tezgâhının üzerine strech film koyup bulgurlu hamuru üzerine koyalım, üzerine tekrar strech film koyup doğrama tahtası ile bulgurlu hamurun üzerine lavaş inceliğine gelinceye kadar bastırarak yaydırınız.
kenarlarda oluşan fazlalığı bıçakla keserek tepsinin şeklini verelim kenarlardan çıkan bulgur hamurunu hamurun üzerine eşit şekilde dağıtarak hafifçe bastıralım. Açtığımız bulgurlu hamuru tepsiye koyalım. Üzerine su serpip on beş dakika pişirelim sonra fırça ile zeytinyağı sürüp on dakika daha pişirelim. Afiyet Olsun.

Hepsi Nefis
Tepside Kolay İçli Köfte Tarifi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evde lahmacun hamuru ve lahmacun içi nasıl hazırlanır

Kahvaltılık Domates Sos Tarifi

Közlenmiş Patlıcan Konservesi

Yağlı Biber Turşusu

Evde siyah zeytin yapımı tarifi

Domatesli Biber Turşusu

Turşu Nasıl Yapılır

Karnıbahar Kızartması Tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

mürdüm eriği reçeli tarifi