Yumurtalı Patates Tarifi

Kahvaltılık Yumurtalı Patates
Kolay Yumurtalı Patates
Patatesli Yumurta
Yumurtalı Patates Kızartması

Yumurtalı Patates yaparken biz patatesleri önce kızartıp sonra yumurtayı ekliyoruz. Bu şekilde piştiği zaman bize daha lezzetli geliyor. Patatesleri kızartmak istemezseniz patatesleri önceden hafifçe haşlayarak kavurabilirsiniz. Bu yöntemle de patatesler çok güzel pişer ve çok lezzetli olur. Artık tercih size kalmış. Hem kahvaltılık olarak hem de
çok çabuk hazırlayabileceğiniz kolay ve nefis yemek tariflerimizden bir tanesini daha paylaşalım.Bizim her zaman kurtarıcı yemeklerimizin başında gelir.



Yumurtalı Patates için Malzemeler
3 adet  iri patates
4 adet yumurta
3 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Tuz 
Taze çekilmiş karabiber
Pul biber (isteğe bağlı)
Kızartma yağı

Yumurtalı Patates Nasıl Yapılır
Patateslerin kabuklarını soyup yıkayalım. Küp şeklinde doğrayalım. Tuzlu suya koyalım. Kızartma tavasında yağı kızdıralım. Patatesleri süzelim ve yağ kızınca kızartma tavasında kızartalım. Bir kasede yumurtaları süt, karabiber ve tuzla çırpalım. Teflon veya yapışmaz bir tavayı ısıtalım. Kızarmış patatesleri tavaya koyalım. 




Biz patateslerin kızartma esnasında üzerinde kalan yağı yeterli görüp ekstra yağ koymuyoruz siz isterseniz tavaya az miktarda tereyağı koyabilirsiniz. Patateslerin üzerine çırpılmış yumurtayı döküp üzerine bir kapak kapatarak pişirelim. İsteğe bağlı olarak pul biber serpip maydanozla süsleyerek servis edelim. 
Afiyet Olsun.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evde lahmacun hamuru ve lahmacun içi nasıl hazırlanır

Kahvaltılık Domates Sos Tarifi

Közlenmiş Patlıcan Konservesi

Yağlı Biber Turşusu

Evde siyah zeytin yapımı tarifi

Domatesli Biber Turşusu

Turşu Nasıl Yapılır

Karnıbahar Kızartması Tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

mürdüm eriği reçeli tarifi