Un Kurabiyesi

Un Kurabiyesi

Un Kurabiyesi nasıl pişirilir
Orijinal Un Kurabiyesi Tarifi
Un Kurabiye
Uzun zamandır un kurabiyesi yapmak istiyorduk ama tadı damağımızda çocukluğumuzdan kalan tadı anımsatması gerekiyordu. Şöyle ağızda dağılan bir un kurabiyesi. Bazı tarifler modifiye ediliyor ama bazı tarifler var ki orijinal halinin korunması gerekiyor. Un kurabiyesi de bizce anne tarifleri arasında korunması gereken tariflerden birisi. Çocukluğumuzda annemizin kabul günlerinde mutlaka ya un kurabiyesi olurdu ya da elmalı kurabiye. Üzerindeki pudra şekeri ve ağızda dağılan tadına bayılırdık. Un kurabiyesi tarifini Nafiye ablamızdan aldık. Un kurabiyesi ve kalburabastıyı çok güzel yapar. Un kurabiyesini pişirirken dikkat edeceğimiz konu un kurabiyesini düşük ısıda pişirmek olmalı. Un kurabiyesi 160 derecede ısıtılmış fırında on beş dakika bile olmadan çok çabuk pişiyor. Bu güzel tarif için ablamız Nafiye Karamehmet’e çok teşekkür ederiz.


Nişastasız Un Kurabiyesi
Un Kurabiyesi 
Malzemeleri
1 kase (250 ml) eritilmiş tereyağı (önceden döverek suyu iyice alınmış)
1 kaseden bir parmak eksik pudra şekeri
1,5 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un

Yapılışı

Kurabiye hamurunu yapmak için bir kaba tere yağını, pudra şekerinin yarısını ve karbonatı koyalım. Avucumuzda ovalayarak rengi beyaz olana kadar yoğurma işlemine devam edelim. Aldığı kadar unu yedirelim. Hamur kıvama gelince rulo şekline getirelim. Üzerini çatalla çizip bıçakla üç parmak (yaklaşık 4-5 cm) keselim. 
Nişastasız Un Kurabiyesi
Nişastasız Un Kurabiyesi 
Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim. Kurabiyeleri tepsiye eşit aralıklarla dizelim ve 160 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirelim. Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine pudra şekerinin diğer yarısını çay süzgeci vs ile eleyerek serpiştirelim. 
Afiyet Olsun.
Nişastasız Un Kurabiyesi
Hepsi Nefis


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evde lahmacun hamuru ve lahmacun içi nasıl hazırlanır

Kahvaltılık Domates Sos Tarifi

Közlenmiş Patlıcan Konservesi

Yağlı Biber Turşusu

Evde siyah zeytin yapımı tarifi

Domatesli Biber Turşusu

Turşu Nasıl Yapılır

Karnıbahar Kızartması Tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

mürdüm eriği reçeli tarifi