midye enginar yaprağı sarması tarifi ve yapılışı

midye enginar dolması tarifi

midye enginar sarması
enginar yaprağı sarması nasıl yapılır
Midye enginar yaprağı sarması, enginarların çanaklarını çıkarmak için temizlerken ayırdığımız dış yapraklarını kullanarak yapabilirsiniz. Yalnız daha körpe iç yapraklarla yaparsanız yaprakların da lezzetini kaçırmamış olursunuz. Yaprakları doldurmak için bir adet yaprağı avuç içine yatıralım ve uygun miktarda iç koyduktan sonra ikinci bir yaprakla üstünü kapatalım ve açılmamaları için temiz iple veya dereotu sapıyla bağlayalım. Eğer midye enginar dolmasını buhar sepetinde pişirecekseniz bağlamanıza gerek yok. Biz her iki yöntemle de yapıyoruz ve keyifle tüketiyoruz.

Malzemeler 4 kişilik
8 adet enginar goncasının dış yaprakları
1/4 su bardağı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 limonun suyu
½ su bardağı su

Harcı için malzemeler
1 su bardağı pirinç
½ su bardağı sızma zeytinyağı
500 gr Kuru soğan (balık pulu şeklinde doğranmış)
2 çorba kaşığı dolma fıstığı
2 çorba kaşığı kuş üzümü (ayıklanmış)
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
2 çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu
2 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
1 su bardağı sıcak su
midye enginar yaprağı sarması tarifi ve yapılışı
enginar yaprağı sarması

midye enginar yaprağı sarması yapılışı




Önce enginarları hazırlayalım.
Büyükçe bir çukur kabın içine su dolduralım ve limon suyunun yarısını ekleyelim. Enginarların sapını bıçakla dibinden keselim. En dışlarındaki sert ve kart yaprakları koparıp atalım. Göbeğe yakın yaprakları tek tek kopararak limonlu suyun içine alalım. Yapraklarının ayırma işi bittikten sonra büyük bir tencerede enginar yapraklarının üzerlerini örtecek kadar su ve yarım limonun suyunu da ekleyerek 3-5 dakika hafif yumuşayacak şekilde haşlayalım ve bir kenarda soğumaya bırakalım. Bu arada harç için pirinci 3-4 su yıkayıp süzelim. Zeytinyağını tavada kızdırdıktan sonra dolma fıstıklarını ekleyip 2-3 dakika karıştırıp fıstıkları karartmadan sarartalım. Doğranmış soğanı ekleyip sürekli karıştırarak soğanlar şeffaflaşana kadar kavuralım. Pirinci ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Kavurma işlemi bitince sıcak suyu ekleyelim ve tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika kadar demlenmeye bırakınız. Demlenme süresinin sonunda, kuş üzümü, karabiber, maydanoz, dereotu, taze nane ve tuzu ekleyelim. Tahta bir kaşıkla harcı güzelce harmanlayalım ve malzemenin birbirine tam olarak karışmasını sağlayalım. Hazırladığınız harçla, ön haşlama yaptığınız yaprakları dolduralım. Yaprakları doldurmak için bir adet yaprağı avuç içinize yatıralım ve uygun miktarda iç koyduktan sonra ikinci bir yaprakla üstünü kapatalım ve açılmamaları için temiz iple veya dereotu sapıyla bağlayalım. Eğer midye enginar dolmasını buhar sepetinde pişirecekseniz bağlamanıza gerek yok. Biz her iki yöntemle de yapıyoruz ve keyifle tüketiyoruz.
Sarmaları uygun bir tencereye (pişerken enginar yapraklarının açılıp dağılmaması için) sıkı bir şekilde yerleştirelim.
midye enginar yaprağı sarması tarifi ve yapılışı
midye enginar  sarması






Yarım bardak suyu, şekeri, tuzu, ¼ bardak zeytinyağını ve limon suyunun kalan kısmını ekleyerek otuz dakika kadar pişirelim ve soğuduktan sonra limon dilimleriyle süsleyerek sofraya getirelim.
Afiyet olsun.



Yorumlar

Yorum Gönder

adsız, bağlantı ve reklam içeren yorumlar yayınlanmaz ve yanıtlanmaz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evde lahmacun hamuru ve lahmacun içi nasıl hazırlanır

Kahvaltılık Domates Sos Tarifi

Közlenmiş Patlıcan Konservesi

Yağlı Biber Turşusu

Evde siyah zeytin yapımı tarifi

Domatesli Biber Turşusu

Turşu Nasıl Yapılır

Karnıbahar Kızartması Tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

mürdüm eriği reçeli tarifi