Peynirli Tava Böreği Tarifi

Kolay Tava Böreği Tarifi

Tava Börekleri Tarifleri
Teflon Tava Böreği
Hazır Yufkadan Peynirli Tava Böreği
Pratik Börek Peynirli Tava Böreği

Peynirli tava böreği tarifimiz gene nefis ve kolay tariflerimizden bir tanesi. Teflon böreği olarak da bilinen bu böreği hazırlaması ve yapması çok kolay. Yazın sıcaklarda fırın yanan bir mutfakta insanın canı çalışmak istemiyor. Tarif edeceğimiz bu börek fırın gerektirmeden piştiği için özellikle yazlıklarda börek yapmak isteyenler için ideal bir tarif.


Denize girmek insanı acıktırıyor. Denizde yüzüp enerji harcıyoruz ve denizden çıkınca da bir şeyler yemek istiyoruz. Deniz sonrasında peynirli tava böreğinin yanında bir dilim karpuz ya da çayla harika bir seçenek oluyor.



teflon böreği

Peynirli tava böreği için malzemeler
3 adet hazır yufka
300 gr beyaz peynir (rendelenmiş)
4 çorba kaşığı yeşillik (kıyılmış)
2 yumurta
1 çay bardağı süt
½ çay bardağı + 4 çorba kaşığı zeytinyağı

Peynirli tava böreği nasıl yapılır

Böreğin içini hazırlamak için bir kapta peynir ve yeşillikleri karıştıralım. Yeşillik olarak nane, maydanoz, fesleğen, dereotu kullanabilirsiniz. Diğer bir kasede yumurtaları çırpalım, sütü ve ½ çay bardağı zeytinyağını ilave edip karıştırmaya devam edelim. Teflon tavayı 2 çorba kaşığı yağ ile yağlayalım ve bir adet yufkayı artan kısımları her taraftan eşit taşacak şekilde ortalayarak tavaya yerleştirelim. Yufkanın üzerine sütlü karışımdan fırça ile ve bol miktarda sürelim. Yufkalardan birini ikiye bölelim ve tavaya buruşturarak yerleştirelim. Sütlü karışımdan fırça ile ve bol bol sürelim.
Diğer yarım yufkayı da aynı şekilde tavaya yerleştirelim ve hazırladığımız börek içinin tamamını yufkanın üzerine yayalım. Üçüncü yufkayı da aynı işlemleri uygulayarak yerleştirelim. Son olarak yufkaların tavadan sarkan kenarlarını ortaya doğru tavanın içine alalım. Tavayı ocağa koyalım ve üstü kapalı olarak kısık ateşte altı kızarana kadar pişirelim. Altı kızarınca böreği servis tabağına çevirerek tavadan alalım ve kalan 2 çorba kaşığı yağla tavayı tekrar yağlayarak böreğin üstünü alta gelecek şekilde tavaya yerleştirelim. Altı kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Hepsi Nefis
Peynirli Tava Böreği


Yorumlar

  1. Elinize sağlık,çok güzel ve kolay bir tarif,inşallah en kısa zamanda deneyeceğim,sevgi ve saygılarımla...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

adsız, bağlantı ve reklam içeren yorumlar yayınlanmaz ve yanıtlanmaz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evde lahmacun hamuru ve lahmacun içi nasıl hazırlanır

Kahvaltılık Domates Sos Tarifi

Közlenmiş Patlıcan Konservesi

Yağlı Biber Turşusu

Evde siyah zeytin yapımı tarifi

Domatesli Biber Turşusu

Turşu Nasıl Yapılır

Karnıbahar Kızartması Tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

mürdüm eriği reçeli tarifi