fırında soslu kızartma nasıl yapılır

fırında kızartma tarifi
yağsız kızartma nasıl yapılır
kızartmasız şakşuka tarifi
Sağlıklı beslenmek isteyenler için ideal bir fırında kızartma tarifi. Hiç kızartma işlemi olmadan hazırlanabilen, sağlıklı olduğu kadar lezzetinden hiçbir şey kaybetmeden yapılan güzel bir tarif. Kızartmalardan uzak durması gerekenler için her zaman kolaylıkla uygulanabilir. Bu yöntemle ön kızartma gerektiren bütün musakka yemeklerini (patlıcan, kabak, patates) rahatlıkla pişirebiliyoruz. Ben bu tarif için sadece biber ve patlıcan kullandım. Siz patates ve kabak da ekleyebilirsiniz.




fırında kızartma
fırında  kızartma
fırında kızartma yapılışı

Malzemeler
1 kg patlıcan
200 gr sivri biber (acı-tatlı isteğe bağlı)
500 gr domates (rendelenmiş)
7-8 diş sarımsak (dövülmüş)
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı şeker
1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
Tuz
4 çorba kaşığı zeytinyağı

Fırının üst ızgarasını maksimum ayara getirerek kızdıralım. Patlıcanları alaca soyarak doğrayalım. Biberleri de doğrayalım. 
fırında kızartma
Fırın tepsisine pişirme kâğıdı yerleştirelim. Patlıcan ve biberleri iki kaşık zeytinyağı ve tuz ile harmanlayalım ve tepsiye dizelim. Tepsiyi fırının orta katına sürelim ve ara sıra kontrol ederek pişmelerini sağlayalım. Piştikten sonra servis kabına alalım ve sosun hazır olması için kenarda bekletelim. Patlıcan ve biberler fırında pişmekte iken şakşuka sosunu hazırlayalım. Bunun için sos tavasına iki kaşık zeytinyağını koyalım ve kızdıralım. Rendelenmiş domatesi ekleyelim ve kaynamaya bırakalım. Sos kaynayıp köpükleri kaybolunca tuz, şeker, karabiber, dövülmüş sarımsak, sirke ve kuru naneyi ekleyelim. Sos kıvama gelene kadar kısık ateşte kapaksız olarak kaynatalım. 
fırında soslu kızartma
fırında soslu kızartma
Sos hazır olunca servis kabındaki patlıcan ve biberlerin üzerine dökelim. Soğuyunca veya ılık olarak servis yapalım. Afiyet olsun.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evde lahmacun hamuru ve lahmacun içi nasıl hazırlanır

Kahvaltılık Domates Sos Tarifi

Közlenmiş Patlıcan Konservesi

Yağlı Biber Turşusu

Evde siyah zeytin yapımı tarifi

Domatesli Biber Turşusu

Turşu Nasıl Yapılır

Karnıbahar Kızartması Tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

mürdüm eriği reçeli tarifi