Evde hardal yapımı

Hardal yapımı

Ev yapımı hardal
Hardal sosu
Evde hardal nasıl yapılır
Evde hardal yapımı oldukça kolay
Bu tür sos ve gıdalarda eğer evde yapılabilecek bir şeyse genellikle evde yapmayı tercih ediyoruz. Ne zaman, herhangi bir yerde değişik bir sos görsek veya yesek ev yapımı olur mu acaba bir denesek mi diyoruz. Hardal da uzun yıllardan beri evde kendimizin yaptığı soslardan birisi. Bu nedenle evde hardal nasıl yapılır, bloğumuzda da paylaşalım istedik. Hardal sosu özellikle ızgara etlerle çok güzel oluyor. Ayrıca patates kızartması, patates salatası, yumurta salatası ve sebze salatalarında da kullanıyoruz. Biz hardal tozunu aktardan alıyoruz.
Özyer markayı tercih ediyoruz. (hardal tozu satan başka bir marka var mı onu da bilmiyoruz)Yurt dışından getirecek veya getirtecek olursanız colman's ı tavsiye ederiz. 
hardal yapımı
ev yapımı hardal 
Hardal tohumlarının çok farklı renkleri ve çeşitleri var. Sarı kahverengi ve siyah gibi. Biz genelde sarı ve kahverengi renkte olanları kullanıyoruz ve acısını tercih ediyoruz. Acısı çok çok acı oluyor. Çok fazla acı sevmeyenler acı ve tatlı hardal tozunu karıştırarak yapabilir.
Biz evde hardal yaparken elma sirkesi kullanıyoruz mevsimine denk gelirse sirke yerine koruk suyu da kullanıyoruz. Sirke ile yapılan hardallara continental hardal deniyor. Hardal sosunu yaptığınız zaman buzdolabında saklamanız gerekir.


Malzemeler
50 gr acı hardal tozu (hardal bitkisinin tohumlarının öğütülmesi ile elde ediliyor)
120 ml elma veya üzüm sirkesi (Biz elma sirkesini tercih ediyoruz)
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı şeker

hardal yapılışı

Bir kasenin içine elma sirkesini dökelim. İçine hardal tozu, şeker ve tuzu ekleyelim. Bütün malzemeyi karıştıralım. Karışım krem gibi veya diş macunu kıvamına gelince temiz bir kavanoza alalım. Kavanozun ağzını sıkıca kapatalım ve buzdolabına koyalım. Buzdolabında hardalın olgunlaşıp tam tadını bulması için bir hafta kadar bekletmek yeterlidir. Oda sıcaklığında bekletirseniz olgunlaşma süresi kısalır ama bu şekilde uzun süre saklayamazsınız.
Hardalı kullanırken her seferinde mutlaka temiz bir bıçakla alın ve kavanozun kapağını sürekli kapalı tutun, aksi halde rayihası ve baharlı tadı kaybolabilir ve daha çabuk bozulabilir.
Afiyet Olsun.


Yorumlar

  1. Merhabalar...
    Sizi takibe aldım bende sayfama beklerim...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Çok severim bugün aldırdım evde kalmamış haşlayıp dolaba koyacağım hazırda olunca rahat oluyor:))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

adsız, bağlantı ve reklam içeren yorumlar yayınlanmaz ve yanıtlanmaz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evde lahmacun hamuru ve lahmacun içi nasıl hazırlanır

Kahvaltılık Domates Sos Tarifi

Közlenmiş Patlıcan Konservesi

Yağlı Biber Turşusu

Evde siyah zeytin yapımı tarifi

Domatesli Biber Turşusu

Turşu Nasıl Yapılır

Karnıbahar Kızartması Tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

mürdüm eriği reçeli tarifi