Kahvaltıda Ne Yenir?

Kahvaltıda ne yenir ?
Genellikle işe ya da okula yetişme telaşı içinde, her sabah benzer şeyleri yemekten sıkılanlar için iştah açıcı ve kısa sürede hazırlanabilecek kahvaltılık yemek tarifleri; moralleri yükselterek günün kurtarıcısı olabilir.
Çok fazla vakit harcamadan hızlı sabahların kahvaltı sofralarına pratik ve nefis dokunuşlar yapan, birbirinden güzel tariflere göz atmak ister misiniz?

Hızlı Pizza
Bir adet lavaş üzerine ketçap, biraz yağ ve bir tutam kekik sürülerek rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Sucuk, biber ve domates dilimleri yerleştirilir. En üste mısır ve rendelenmiş kaşar peyniri koyularak 5-10 dakika kadar fırınlanır.
Ramazan pidesi ya da bazlama ile de yapılabilen bu tarifi, dilimli ekmeklerle hazırlayarak pişince kesmeye gerek kalmadan kolaylıkla servis edebilirsiniz.
Kaşarlı Kırmızı Biber
Her lokmasında mutlu olacağınız, bandırmalık nefis bir tarifin gününüzü aydınlatması için doğranan kırmızı biberlerin zeytinyağında orta ateşte pişirilmesi ve üzerine kaşar peyniri rendesi eklenmesi yeterli. Karıştırılmadan kısık ateşte peynirlerin erimesi ile altını kapatabilir; lezzet patlamalarıyla kahvaltınızı şenlendirebilirsiniz.

Tereyağlı Yumurta Dürümü
Çok basit, üç malzemeli, besleyici ve tok tutan bir tarifle kahvaltınıza renk katmak isterseniz küçük bir tavada tereyağında sürekli karıştırarak ve kurutmadan pişireceğiniz yumurtalara kaşar peyniri rendesi ekleyin ve ocaktan alın. Uçları kapalı olacak şekilde lavaşa sararak tost makinesinde kızartın.

Salçalı Sosis
Yeni uyanmış bünyelerin ekmek banmaya doyamayacağı bu nefis ve pratik tarifi, yanında bir bardak taze çay ve ekmekten başka bir şeye gerek duymadan tüketecek; buzdolabında sosis bulamadığınız sabahlarda hasretle anacaksınız. Tek yapmanız gereken, iki kaşık domates salçasını tereyağı ile kavurmak ve yuvarlak sosis dilimleri ekleyip arada karıştırarak pişirmek.


Patatesli Yumurta
Kahvaltıların klasik ama vazgeçilmez lezzeti patatesli yumurtayı pişirmek için; sıvı yağ ve tereyağı karışımında kızarıncaya kadar ara ara karıştırılan ufak doğranmış küp şeklindeki patateslerin üzerine iyice çırpılmış ve tuz ve karabiber ile tatlandırılmış yumurta dökülür. Kısa süre sonra ters çevrilir. Arzu edilirse çırpılmış yumurtaya kaşar peyniri rendesi de ilave edilebilir.


Kolay Sandviç
İki iç yüzeyine de labne peyniri sürülen sandviç ekmeğine salam, kaşar peyniri ve domates dilimleri yerleştirilir. Kahvaltı için evde duracak vakti olmayanların yanlarında da götürebilecekleri sandviçler, bir gece önceden hazırlanabildiğinden telaşlı sabahların kurtarıcısı da olabilirler. İstenirse farklı malzemeler de eklenebilen bu esnek tarif, arzuya göre tost makinesinde de ısıtılabilir. Yanında servis edeceğiniz birbirinden lezzetli salata tarifleri de sandviçlerinize eşlik edebilir.
"Kahvaltıda ne yenir?" sorusuna daha kapsamlı cevaplar almak isterseniz Knorr’un hazırladığı https://www.herkessofraya.com/ adresini inceleyebilir; hem vakit sıkıntısı olan sabahlara hem de tatil günlerinin uzun kahvaltı sofralarına uyan leziz tarifler keşfedebilirsiniz.


Yorumlar

  1. Herbiri nefis..paylaşım için teşekkürler. .

    YanıtlaSil
  2. Pratik ve kolay hazırlanan kahvaltılıklar benim gibi işe erken başlayanlar için her zaman vazgeçilmez

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

adsız, bağlantı ve reklam içeren yorumlar yayınlanmaz ve yanıtlanmaz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evde lahmacun hamuru ve lahmacun içi nasıl hazırlanır

Kahvaltılık Domates Sos Tarifi

Közlenmiş Patlıcan Konservesi

Yağlı Biber Turşusu

Evde siyah zeytin yapımı tarifi

Domatesli Biber Turşusu

Turşu Nasıl Yapılır

Karnıbahar Kızartması Tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

mürdüm eriği reçeli tarifi