pastane açması

Açma tarifi;  

Zeytinli açma tarifi
Pastane usulü açma
Poğaça tarifleri
Buyurun size güzel bir hafta sonu tarifi. Pastane usulü açma. İnternet üzerinde en çok aranan poğaça tariflerinden biri olsa gerek. Sünger gibi kabarmış yumuşacık bir açma yapmak için güzel bir tarif. Pastane açmalarından farkı yok. Egeli olarak bizim evde zeytin çok sevilerek tüketildiği için ben tarife siyah zeytin ekledim. Sabah kahvaltılarında özellikle de pazar sabahı kahvaltılarında yumuşacık ve fırından yeni çıkmış sıcacık bir açmanın yerini hiçbir şey tutmaz. Ben hamura siyah zeytin ekledim ama istemeyen zeytin eklemesin. Tabii hamur miktarını hanedeki kişi sayısına göre arttırabilirsiniz. Tabii her şey aynı oranda arttırılmalı dememe gerek yok sanırım.
Malzemeler:
500 gr beyaz un
125 gram oda ısısında yumuşatılmış tereyağı
125 ml sıvı yağ (Ayçiçek yağı)
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kuru maya
300 ml ılık su (38⁰-42⁰ arası)
2 yumurtanın sarısı
1 su bardağı siyah zeytin (çekirdekleri çıkarıldıktan sonra doğranmış)

pastane açması

Hazırlanışı
Unu büyükçe bir kaba alıyoruz. Tuzu, şekeri ve kuru mayayı da ekleyerek harmanlayıp ortasını havuz yapıyoruz. Sıvıyağı karışıma ekledikten sonra suyu kademe kademe ekleyerek on dakika kadar yoğuruyoruz. Yumuşak ve pürtüksüz bir hamur olmalıdır. Hamurun üzerini strech filmle kapatarak yirmi dakika kadar dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamuru yağladığınız tezgâha alıyoruz ve zeytinleri ekleyerek fazla örselemeden hafifçe yoğuruyoruz. Elimizi sıvıyağ ile yağlayarak hamurdan on iki eşit beze yapıyoruz. Her bir bezenin üzerine eşit miktarda tereyağı (yaklaşık 1tatlı kaşığı) yerleştiriyoruz. Bezelerin üzerine ellerimizle bastırarak yaklaşık on beş-yirmi cm çapında açıyoruz.
Açtığımız hamurları rulo haline getirdikten sonra iki ucunu açılmayacak şekilde birleştirerek simit şeklini veriyoruz. Yağladığımız fırın tepsisine dizip kabarmaları için üzerini nemli bir tülbentle örterek otuz kırk dakika bekletiyoruz. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısını sürüyoruz. 
açma
zeytinli açma
Üstlerine çörek otu veya susam serptikten sonra 200 ⁰C da önceden ısıttığınız fırında yaklaşık on beş – yirmi dakika üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Isı ve süre benim fırınıma göre siz kendi fırınınızın durumuna göre ayarlayın.
Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evde lahmacun hamuru ve lahmacun içi nasıl hazırlanır

Kahvaltılık Domates Sos Tarifi

Közlenmiş Patlıcan Konservesi

Yağlı Biber Turşusu

Evde siyah zeytin yapımı tarifi

Domatesli Biber Turşusu

Turşu Nasıl Yapılır

Karnıbahar Kızartması Tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

mürdüm eriği reçeli tarifi