Kabak Köftesi Tarifi

Kabak Köftesi

Mücver Nasıl Yapılır
Kabak Mücveri Tarifi
Değişik Kabak Yemekleri
Kabak Kroket

Biz kabak köftesi demeyi uygun gördük. Siz ister köfte deyin, ister mücver deyin, isterseniz de sebze kroket deyin. Kabak köftesi güzel bir meze olduğu gibi çay saatleri için de tuzlu bir ikram olarak da düşünülebilir.
Kabak köftesi (Mücver) yaparken köfteler oldukça yumuşak bir formda olmalı. Güzel bir mücver yaparken un ve yumurta dengesini iyi tutturmalıyız. Un az olursa köfteler dağılır. Un çok olursa köftenin dokusu hamurumsu olur.  Fazla konulan yumurta ise köftenin esnek olmasına neden olur.  Köftelerin süngerimsi bir dokusunun olmasını isterseniz karbonat ekleyebilirsiniz. Kabak köftesine (mücvere), kabak dolması yaparken oyduğunuz kabakların içlerini de kullanabilirsiniz.




Kabak Köftesi İçin Malzemeler

4 orta boy Girit Kabağı (Sakız Kabağı, Balkabağı veya Kestane kabağı da olur)
4 çorba kaşığı kadar un
2 çorba kaşığı galeta unu
5 çorba kaşığı rendelenmiş keçi peyniri
2 yumurta sarısı (az çırpılmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kurutulmuş kereviz yaprağı
4 adet yeşil soğan (ince doğranmış)
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
1 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Kızartma yağı (zeytinyağı kullandık)



Kabak Köftesi Nasıl Yapılır

Kabakları rendeleyip sıkarak fazla suyunu aldıralım ve bir kaba koyalım. Eğer robotun rendesini kullanacaksanız sulanmayacağı için suyunu aldırma aşamasını atlayabilirsiniz. Yumurtaları hafifçe çırpıp rendelenmiş peynir, baharatlar ve yeşilliklerle birlikte kabaklara ilave edelim. Unu da ilave ettikten sonra karıştıralım. Unun miktarını karışım köfte formu alacak şekle gelecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Derin kızartma tenceresine yağı koyup kızdıralım. Ellerimizi zeytinyağı ile hafifçe yağlayalım ve karışımdan bir parça alalım. Avucunuzun içinde fazla sıkmadan ceviz büyüklüğünde toplar haline getirelim. Ben yumuşak formdaki köfteleri parmaklarımı öne doğru bükerek bir elimden diğerine aktararak şeklini veriyorum. Böylece elimle bastırmamış oluyorum. Şeklini verdiğiniz köftelerin dışını hafifçe unlayarak kızmış olan yağa atalım. (atalım, bir mutfak terimi olduğu için söylendi. Aslında hiçbir malzeme kızgın yağa uzaktan atılmaz. hatta mümkün olduğu kadar yakından ve yavaşça yağın içine bırakılır). Servis tabağına kağıt havlu koyalım köftelerin her iki tarafı da kızarınca servis tabağına alalım. Biz kabak köftelerini dereotlu sarımsaklı süzme yoğurt ile servis ettik. 
Afiyet olsun.

Yorumlar

  1. Çok hoş bir tarif,elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz Ihlamurcum...Sevgiler.

      Sil
  2. Ben kabak köftesini neredeyse hiç özel olarak kabak alarak yapmadım.. Mutlaka içlerini kullanırım, bilhassa da kabak sıyırma yaptığımda:) Ellerine sağlık Sibelcim, böyle ağza bir atımlık pek sevimli olmuşlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde mücver hep kabak dolması yapıldıktan sonra artan içlerden yapılıyor. Tabii ki kabak sıyırmadan sonra da :)Çok teşekkürler. Sevgiler.

      Sil
  3. hımmm ellerinize sağlık canım benim, dediğin gibi mücverin bir versiyonu . Yıllarca mücver dışında kabağı ağzına koymayan ben Sevgili Serap (LEZZETLİ SOMUNLAR ) ın farklı karışımlarıyla kabakkolik oldum:)))))))))
    hepiniz harikasınız sevgiler.
    Sayfanız da hayırlı olsun canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz doğuştan kabakkoliğiz galiba...Çok sevdiğimiz sebzelerden birisi. Çok teşekkür ederiz. Sevgiler...

      Sil

Yorum Gönder

adsız, bağlantı ve reklam içeren yorumlar yayınlanmaz ve yanıtlanmaz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evde lahmacun hamuru ve lahmacun içi nasıl hazırlanır

Kahvaltılık Domates Sos Tarifi

Közlenmiş Patlıcan Konservesi

Yağlı Biber Turşusu

Evde siyah zeytin yapımı tarifi

Domatesli Biber Turşusu

Turşu Nasıl Yapılır

Karnıbahar Kızartması Tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

mürdüm eriği reçeli tarifi