Tavuklu Kapama- Rumeli Yemekleri

Tavuklu Kapama Tarifi;  

Tavuklu Kapama Nasıl Yapılır
Fırında Tavuklu Pilav Tarifi
Kapama Rumeli göçmenlerinin hemen hepsinin evlerinde yapılan çok sevilen bir Rumeli yemeğidir. Genellikle bayram sabahlarında bayram yemeği olarak ve kalabalık sofralar için yapılır. Tavuklu kapama ve etli kapama olarak iki türlü yapılır. Ben bugün kayın validemin tarifi ile tavuklu kapama tarifi paylaşacağım. Kayın validem Makedonya göçmeni, 30 yaşlarında Türkiye’ye gelmiş, yemek yapmayı da orada öğrenmiş. Kayın validem kapamayı bütün tavuktan yapar, suyunu pilava koyar ve yanında da mutlaka bol maydanozlu terbiyeli tavuk çorbası yapardı. Şu an artık yemek yapmıyor. En güzel yaptığı yemeklerinden birisi tavuklu kapamaydı. Kayın validemin eli çok lezzetlidir ve bütün yemekleri çok güzeldir ama bazılarının bendeki izleri çok farklı. Onun yemeklerinden bazılarını da artık sırası ile yapıp blogumuzda paylaşmak istiyoruz.
Tavuklu Kapama Nasıl Yapılır
Tavuklu Kapama 
Malzemeleri
1 adet bütün tavuk (bütün tavuk yerine 6 adet tavuk budu kullanabilirsiniz)
2 su bardağı baldo pirinç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3,5 -4 su bardağı tavuk suyu (kaynar) 
(su ölçüsü fazlaymış gibi gelebilir ama fırında ve üzeri kapaksız pişeceği için su kaybı fazla oluyor)
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
1 çorba kaşığı taze nane yaprağı
2 adet domates (kabukları soyulmuş, doğranmış)

Tavuklu Kapama Nasıl Yapılır

tavuk kapama
tavuklu kapama
Bütün tavuğu mümkün olduğu kadar düzgün ve eşit parçalara ayıralım. Tüm tavuk kullanmak istemezseniz tavuk budu kullanabilirsiniz. Uygun büyüklükte bir tencerede tavukları haşlamak için su koyup  tavuğu haşlayalım. Tavuğu haşlamak için tavuksuyu tarifimize buradan ulaşabilirsiniz. Tavuklar haşlanınca sudan çıkaralım. Pirinci yıkayarak süzelim. Fırını 200 derecede ısıtalım. Fırın tepsisinin tabanına pirinci yayalım. Tavuk suyundan (yetmezse kaynamış musluk suyu eklenerek) 4 su bardağı ekleyelim. Tepsiyi fırına koyup on dakika kadar ön pişirme yapalım. Daha sonra tepsiyi fırından alalım ve haşlanmış tavukları pirincin üzerine yerleştirelim. Doğranmış domatesleri ve naneleri tavukların aralarına yerleştirelim. Tavuğun suyundaki tuzun durumuna göre pilavın tuzunu ayarlayalım. Tekrar fırına koyup on dakika kadar daha pişirelim. Ilık servis edelim. Afiyet Olsun.

Yorumlar

  1. afiyet olsun yiyenlere . tavuk kapama çok güzel olmuş. RUMELİ yemeği olduğunu bilmiyordum. Tavuk bu şekild epişince çok daha lezzetli oluyor. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler Nursevin hanım. Sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

adsız, bağlantı ve reklam içeren yorumlar yayınlanmaz ve yanıtlanmaz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evde lahmacun hamuru ve lahmacun içi nasıl hazırlanır

Kahvaltılık Domates Sos Tarifi

Közlenmiş Patlıcan Konservesi

Yağlı Biber Turşusu

Evde siyah zeytin yapımı tarifi

Domatesli Biber Turşusu

Turşu Nasıl Yapılır

Karnıbahar Kızartması Tarifi

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

mürdüm eriği reçeli tarifi